Tenerifa dag 6

Teneriffa, dag 6 (25/1-2019)

Idag hade jag tröttnat på frukosten och åt bara ett gäng plättar. Med mitt öga för detaljer har jag snabbt sett hur du skulle kunna lyfta hela hotellet rejält med några enkla små knep. Tex. Dekorera maten lite. Just nu är det snäppet högre än skolmat. Belysningen i matsalen skulle kunna bytas mot lite varmare lampor. osv.

Styrde kosan mot Candelabria – eller vad det nu hette. Kyrkan låg nere vid vattnet och var lätt att hitta till. Dock slutade skyltarna plötsligt och jag fick använda min GPS istället. Gott om parkeringsplatser, rent, snyggt och de höll på att förbereda för en festival. Detta är orten för Teneriffas alldeles egna patrona. Kyrkan såg maffigare ut från utsidan än inuti. Den stora plazan utanför hade stora statyer av olika Guanchanokungar, vilket var kul att se. Behövde gå på toan men det kostade pengar, då får det va’, för sån är ja’…

Satte en stund och tittade på Google Maps för att utröna varthän jag skulle bege mig nu. Östkusten är den del av ön jag inte sett ännu. Dessvärre fanns det inte så mycket att se. Logiskt, den är torr och folk har en tendens att vilja bo där det är bördigt och frodigt.

Såg på kartan att Médano såg intressant ut. Låg precis bredvid flygplatsen (Sur). Det tog en stund att bila dit, men det var det värt. Hittills är Médano den bästa platsen jag varit på, ur turisthänseende. Bredvid låg ett kulle som kallades röda berget vilket kvar ett naturreservat. Det surrade en massa kite-flygare runt toppen.

Innan jag landande på stranden följde jag skyltarna till Cueva P Hierro, nånting… En liten ravin där nån präst hade lekt eremit, som idag blivit en vacker ”park” men minikyrka i en håla. En väldig massa katolska gåvor, bilder mm fyllde väggarna. Tecken på tacksamhet för hjälp av helgonet. Ned mot stranden igen.

En lång strand med div intressanta sten formationer. Rent vatten och lite längre bort låg ett precis lagom stort turistområde. Här t.om. badade jag!!

Som vanligt tog det lite tid innan jag väl kommit i men desto svårare att komma upp. Skönt, svalt men inte för kallt. Idag hade solen valt att skina på mig. Vandrade bort till centrum och tänkte att jag idag skulle unna mig att äta lunch. Kinesiskt hade lockat mig några dagar. Var inte för dyrt och beställde. Sedan haltade jag tillbaka till bilen, som vid det här laget stod en bra bit bort.

Nu började jag bli lite trött och kände att jag egentligen ville hem och vila resten av dagen. Det är en intressant balansgång mellan min oförmåga att sitta still och att orka ta in alla upplevelser. Det tog i alla fall över en timme att ta sig hem igen.

Vilade en stund, tittade på TV. Åt middag. Tittade på TV igen. Somna.

Jag behöver träna på att var mer social. Det finns inte många tillfällen att börja prata med folk. Som ensam man (i sina bästa år) är jag lite udda. Alla andra är i par eller fler. De flesta talar spanska. Tyskar och engelsmän är det inte så svårt med. På hotellet är majoriteten över 70. En och annan översminkad ensam  tant spanar dock inte mig i matsalen, men där reser sig nackhåren av lätt obehag. 

Hade tänkt att besöka några av de ställen på Teneriffa som annonserar på HelpX, en sajt för backpackers och andra som reser runt världen och jobbar för mat och husrum. Hade försökt få kontakt med några sådana, men utan resultat. (En svarade att de inte kunde i år). Jag är ju inte den typiska ungdomen längre. Fast ni som känner mig vet att jag är ovanligt ungdomlig. Alltså inte bara en gubbe som tror han är 17….

I dag tror jag att jag skall titta på västliga udden. Där har jag inte varit ännu. Får välan se…